keskiviikko 28. elokuuta 2013

Säilöntää

Meillä on syöty paljon kesäkurpitsaa tänä kesänä
(lasten mielestä jo ihan liikaa!)
Ajattelin kokeilla säilöä vähän talven varallekin jotain.
Löysin ohjeen jota äitinikin kehui kovasti.
Ensin arvelutti ajatus kesäkurpitsasta hillossa, mutta nyt on sekin kokeiltu
ja erittäin toimivaksi ja herkulliseksi todettu!
 
Niin oli hillo hyvää että lapset lusikoineen kaali kattilan
ja ihmettelivät että miten voi kesäkurpitsa maistuakin näin hyvälle :)
 

Kesäkurpitsa-sitruunahillo
 
1kg kesäkurpitsaa
2 sitruunaa
½kg hillosokeria
½dl vettä
 
Kuori ja poista siemenet kesäkurpitsasta.
Kuutioi kesäkurpitsa ja laita ne veden kanssa kattilaan.
Hauduta kannen alla n.10-15 min.
Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehut.
Siivilöi kesäkurpitsoista ylimääräinen neste pois.
Soseuta kurpitsat ja lisää sitruunamehu ja hillosokeri.
Keittele 10 min.
Lisää sitruunankuori raaste ja kiehauta.
Purkita kuumiin purkkeihin.
 

 
Ihanan raikas hillo, ajattelin aamulla sipaista paahtoleivän päälle.


3 kommenttia:

  1. Paahtoleivällä tuo onkin varmasti herkku...hammm...:)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää.

    Sinulle on haaste JouluPlogissani. http://joulupiparkakkutalossa.blogspot.fi/2013/09/haasteesta-elamaahetkessa.html

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kurkistamassa!