sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Makeaa

Kokeilin tehdä fudgea pähkinöillä ja ilman, molemmat oli hyviä mutta oma suosikkini oli kyllä tuo pähkinä versio.

Maitosuklaa-pähkinäfudge
 
200 g maitosuklaata (tein tummasta)
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta


Rouhi maitosuklaa.
Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.
Lisää hunaja ja voi.
Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen.
Lisää joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit kurkistamassa!