sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Leipä juttuja

Eilen iltapalaksi leivoin täytettyjä patonkeja.
Ihan huippu hyvää heti uunituoreena!
 

Täytetyt patongit 2kpl
 
15g hiivaa
3dl haaleaa vettä
2rkl oliiviöljyä
1rkl hunajaa
1½rkl sormisuolaa
7-8dl hiivaleipäjauhoja
 
kinkkua
cheddarjuustoa
paistettua pekonia
 
Murenna hiiva kulhoon ja lietä se veteen. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola.
Lisää jauhot ja alusta taikina kiinteäksi palloksi.
Kohota taikinaa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan, painele jauhotulla pöydällä taikinasta käsin n.1cm paksuinen suorakaiteen muotoinen levy, lisää haluamasi täytteet ja rullaa patongiksi.
Laita uuni kuumenemaan +250'c
Kohota leivinliinan alla n.30 min.
Laita kohonneet leivät uuniin ja laske lämpö +200'c
Paista n.35min
 
 


1 kommentti:

Kiva kun kävit kurkistamassa!